Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το 45% των Αμερικάνων ηλικίας άνω των 50 παίζει video games

*
H Αμερικάνικη Ένωση Συνταξιούχων (American Association of Retired Persons – AARP) πραγματοποίησε μια έρευνα με όνομα «50-Plus Gamer of Today and Tomorrow».

Σε αυτήν συμμετείχαν σχεδόν 7800 άνθρωποι άνω των 50 ετών. Από αυτό το δείγμα, προέκυψε πως το 45% των ανθρώπων ηλικίας πάνω από 50, παίζουν video games.

Συνεπώς, σημειώθηκε μικρή άνοδος σε σχέση με την ίδια έρευνα του 2019, που είχε δείξει 44% ποσοστό, ενώ μεγαλύτερη άνοδος φαίνεται από το 38% του 2016, κατά την πρώτη έκδοση της έρευνας.


Αξιοσημείωτες είναι οι ώρες που αφιερώνουν αυτοί οι άνθρωποι παίζοντας. Στην έρευνα του 2019, είχε φανεί πως οι παίκτες ηλικίας άνω των 50 αφιερώνουν περίπου 8.5 ώρες την εβδομάδα, ενώ η πιο πρόσφατη έρευνα έδειξε περίπου 12 ώρες την εβδομάδα.

Μεγαλύτερης ηλικίας gamers ασχολούνται κυρίως με φορητές πλατφόρμες, όπως τα smartphones, με το 84% των παικτών να δηλώνει ότι παίζει σε smartphones, ενώ το 28% σε κονσόλα και το 21% σε smart home τεχνολογίες όπως την Alexa, Smart TVs, digital media players.

Οι gamers των PC, laptop, tablets μπήκαν σε μια κατηγορία στην έρευνα, με το 53% να δηλώνει ότι παίζει και σε αυτά.

Το 38% των gamers άνω των 50 που συμμετείχαν στην έρευνα έχει ξοδέψει λεφτά σε παιχνίδι (άνοδος από 27% το 2019). Ο μέσος όρος χρημάτων που ξοδεύτηκαν ήταν $49, συγκριτικά με $64 το 2019.

Τα πιο δημοφιλή είδη παιχνιδιών που παίζονται από ανθρώπους άνω των 50 είναι puzzle, λογικής, καρτών και παιχνίδια με λέξεις. Ειδικά το τελευταίο είδος, αποκαλείται από την AARP «Το φαινόμενο Wordle».

Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες (59%) δήλωσαν πως η απόλαυσή τους μειώνεται όταν πρέπει να παρακολουθήσουν διαφημίσεις, το 58% δήλωσε πως απογοητεύεται όταν πρέπει να κάνει αγορές εντός παιχνιδιού για να κάνει πρόοδο, το 56% δήλωσε πως υπάρχουν πάρα πολλές διαφημίσεις στα παιχνίδια και το 54% ενοχλήθηκε από τα πολλαπλά notifications για αγορές.

Το 69% των παικτών της έρευνας δήλωσε πως «Τα video games σχεδιάζονται ξεκάθαρα για ανθρώπους που δεν βρίσκονται στην δική μου ηλικία», προδίδοντας την απογοήτευση των μεγαλύτερων σε ηλικία gamers για την εστίαση της βιομηχανίας σε μικρότερες ηλικίες, την εποχή που το gaming σαν δραστηριότητα έχει εξαπλωθεί τόσο πολύ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Ωραία, δεν φτάσαμε στα 50 αλλά είναι παρήγορο για εμάς τους δεινόσαυρους του gaming για όσο μπορούμε και παίζουμε.

*